sobota, 31 października 2015

Sałatka na wynos- Grzegorz Łapanowski/Maia Sobczak

Składniki:
- 2 garście makaronu razowego
- 4 rzodkiewki
- 5-6 pomidorków koktajlowych
- garść pestek dyni
- kilka gałązek natki pietruszki
- 5-6 kropli soku z cytryny
- 2-3 łyżki oliwy
- sól
Przygotowanie:
1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie - powinien być lekko twardy (al dente).
2. Pestki dyni prażymy na patelni (będą bardziej chrupiące).
3. Rzodkiewki czyścimy i kroimy w kawałki.
4. Natkę pietruszki drobno siekamy.
5. Umyte pomidorki przekrawamy na połówki.
6. Wszystko dokładnie mieszamy, dodając trochę oliwy.
7. Całość doprawiamy delikatnie solą i sokiem z cytryny.

ZAMIENNIKI: makaron razowy możemy zamienić na ryżowy lub kukurydziany... :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz