sobota, 31 października 2015

Paprykarz a'la light

Składniki:
- 2 papryki
- 6 pomidorów
- cebulka
- czosnek granulowany lub jeden ząbek
- pieprz
- przecier pomidorowy
- 2 lub jedna pierś kurczaka
Przygotowanie:
Podsmażamy cebulkę z czosnkiem, pozniej dodajemy posiekane warzywa (PS: pomidora parzymy i drążymy z miąższu). Następnie dodajemy kurczaka (pokrojonego w paseczki lub kostkę) i zalewamy to szklanką wody. Dusimy przez półtorej godziny, gdzie następnie doprawiamy pieprzem i serwujemy z kromką ciemnego, pełnoziarnistego chleba. Voila! :)

2 komentarze:

  1. Dobry przepis i niema z nim zabrdzo roboty chętnie kiedyś spróbuję

    OdpowiedzUsuń
  2. Brzmi smakowicie chętnie też spróbuj

    OdpowiedzUsuń