sobota, 27 czerwca 2015

Ciasto po królewsku

Składniki:
- 60 dkg mąki
- 3/4 szklanki cukru kryształu
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 20 dkg palmy
- 3 łyżki mleka
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżeczki sody
- 1 cukier wanilinowy

Wszystko to połączyć i podzielić na dwa placki.

Polewa orzechowa:
1/2 kostki palmy
4 łyżki cukru kryształu
2 łyżki miodu
20 dkg orzechów grubo pomielonych

Masa:
0,5 mleka
2 łyżki mąki
1 łyżka krochmalu
2 cukry wanilinowe
12 dkg kryształu
1 palma

Biszkopt:
4 jajka
8 łyżek cukru
8 łyżek mąki

 PS: Ciasto jest pyszne! ~Marysia :)

Paweł.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz