Składniki:
- 60 dkg mąki
- 3/4 szklanki cukru kryształu
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 20 dkg palmy
- 3 łyżki mleka
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżeczki sody
- 1 cukier wanilinowy
Wszystko to połączyć i podzielić na dwa placki.
Polewa orzechowa:
1/2 kostki palmy
4 łyżki cukru kryształu
2 łyżki miodu
20 dkg orzechów grubo pomielonych
Masa:
0,5 mleka
2 łyżki mąki
1 łyżka krochmalu
2 cukry wanilinowe
12 dkg kryształu
1 palma
Biszkopt:
4 jajka
8 łyżek cukru
8 łyżek mąki
PS: Ciasto jest pyszne! ~Marysia :)
Paweł.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz