Moja wersja zupy cebulowej polega na tym, że użyłem dwóch rodzajów cebuli- białej i czerwonej. Powiem Wam szczerze, że było to naprawdę dobre. Cebula czerwona ma taki bardziej słodszy smak, a biała wręcz przeciwnie- ostrzejszy. Na czym polega zrobienie tej zupy? Chodzi tu głównie o karmelizację cebuli, a później podgotowanie jej z winem oraz bulionem wołowym. Mówię tutaj o podgotowaniu, ponieważ zupa powinna dojść do siebie w piekarniku. Można zrobić ją w ten sposób, że podgotuje się ją do pewnego stopnia (przed wrzeniem), a dalej w piekarniku. Zupę można podać na dwa sposoby- czyli zapieczoną w "kufliczku" lub po prostu w talerzu. Zapiec ją można zarówno z ciastem francuskim, jak i z bagietką + dodatkowo z serem. Dla smakoszy cebul jest to coś naprawdę dobrego i na pewno to zasmakuje! Polecam Wam tę zupę bardzo serdecznie! Paweł.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz