Pomysł na śniadanie w domu lub do zabrania do pracy czy szkoły, hot dog z kabanosem
i warzywami. Hot dogi kojarzą się z (okrytymi złą sławą :)) parówkami,
chciałam zrobić coś innego, smacznego, ale w formie jaką wiele osób
lubi.
Dodatek warzyw można wzbogacić o kolejne smaki, u mnie jest świeża
cebula zamiast prażonej, jest też pyszna rukola, ale możecie dodać
pomidory czy awokado. Smacznego.
Hot dog z kabanosem krok po kroku
czas: 10 minut
liczba porcji: 2
Składniki:
Kabanosy Extra suche Maestro od Henryka Kani
rukola
2 bułki (mini bagietki)
1/2 cebuli czerwonej
sos:
4 łyżki jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
łyżka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
Przepis
powstał we współpracy z marką Henryk Kania, która ma w swojej ofercie
wędliny, kiełbasy i kabanosy. Do przepisu wykorzystałam Kabanosy Extra
Suche Classic z nowej odsłony produktów Maestro. Po więcej zapraszam na
stronę Prawdziwe Mistrzostwo.
Krok 1: Cebulę kroję na półplasterki, Kabanosy kroję na pół.
Krok 2: W bułce robię dziurki by było miejsce na nadzienie.
Krok 3: Podpiekam wszystko aby było ciepłe i chrupiące.
Krok 4: Mieszam jogurt z czosnkiem i natką oraz doprawiam. Nakładam do bułek sos, Kabanosy, rukolę i cebulę. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz